Published August 20th, 2008 by Mliesie

Raindrops keep falling on my head….

When I said goodbye to SC, it poured; when I said goodbye to YWH, it poured; when I said goodbye to my kids at the YWI today, it poured and it still does!! In Holland we have a proverb saying:’The angels are crying..’ Yeah, right! I cry inside. 1 Of the kids actually started screaming and kicking and she was crying her eyes out when she heard I wasn’t coming back, another one asked whether I didn’t come back because she wasn’t always nice to me and also very naughty and teased me a lot. I told her that definitely wasn’t the case!!! One of the naughtiest boys said he would miss me a lot and I got loads of hugs, kisses and wonderful smiles today. It’s hard to leave them all behind, I wish I could take some of them with me to always see their happy faces and enjoy their laughter. That, unfortunately, is impossible. All I hope for is that they will find a great home, with loving parents and maybe, just maybe they will remember me …..

But… I’ll be back as I am now definitely in the process of setting up a project for the YWI. Focused on the ‘disabled’ children, to make their lives better, to try and improve their living circumstances and for some even to make them more independent. Of course I need help for this and money. All the people in the YWI are very eager to get this project running, because they have seen over the last year what can be done and they realise what still needs to be done. They, more or less, put the fate of the children in my hands; they gave me their trust and I will put my heart and soul into making this project work, together with the YWI and some of my students who are very much involved. So today’s goodbye is not a farewell…..

As the big guy said: “I’ll be back!”

screamin and kickin BL.JPG   screamin’ and kickin’

 kids, caretakers and us.jpg  kids, caretakers and us

 hugs and kisses.JPG  hugs and kisses

 


4 Responses to “Raindrops keep falling on my head....”

Feed for this Entry Trackback Address
 1. 1

  Jacq Says

  De uren tikken weg, Marlies … Jij stapt op het vliegtuig zometeen zoals ik toen, drie weken geleden inmiddels. Je schreef met mij mee te zullen reizen, ik zal met jou mee reizen. Ik weet hoe het voelt om afscheid te nemen van een land dat je lief is en van mensen die je dierbaar zijn. Ik mis China met hart en ziel, de jankfrequentie is wel gedaald van elke dag naar om de dag maar als ik je recente tekst op de blog lees, komen de tranen weer. Heel veel sterkte de komende dagen!!!! Ik zal je per email m’n telefoonnrs hier in NL geven, bel me alsjeblieft…

 2. 2

  Linda Says

  Hoi Marlies,
  Dit is mijn eerste reactie in 2 jaar tijd op je berichten. De afgelopen 2 jaar heb ik al je belevenissen met bewondering gelezen, wat een land, wat een belevenis! Ik wilde je even laten weten dat je afscheidsfeestje destijds voor mij nogal wat verandering teweeg heeft gebracht……..Ik woon nl inmiddels samen met Eddy. Dus als we elkaar binnenkort tegen komen (bv op de zeilschool) dan weet je er vast van. Hopelijk tot snel!

 3. 3

  Ethel Says

  Marlies, ik had niet in de gaten dat het al zo ver was! Als ik dit type ben je waarschijnlijk al aangekomen in Nederland, weg van het mooi China, het mooie Yulin.
  Geweldig wat je doet en gaat doen voor de kinderen in het kindertehuis! Je bent super!

  Wij zijn op 2 augustus op Schiphol aangekomen met Jing. Hij doet het geweldig en is een scheet!!!

  We mailen gauw. Heel veel sterkte meid.

  Ethel

 4. 4

  Saskia Says

  Wow! De 2 jaar zitten er alweer op!
  Heb regelmatig je verhalen gelezen, maar niet zo vaak gereageerd!
  Je bent vast nu weer terug in het koude Nederland, vast een enorme cultuurshock!

  Veel succes met alles dat komt en ik spreek je?!

  Groetjes,

  Saskia (die dus inmiddels getrouwd is met Gijs)

Leave a Reply

You must login to post a comment.

>